Lestevenonstraat 5, 3291 HJ, Strijen

Blog

Waarom een geboortefotograaf

|
|
|
|
|
|
Sharon Leijs Geboortefotograaf Rotterdam Dordrecht

WAAROM EEN GEBOORTEFOTOGRAAF?

Geplaatst door Sharon Leijs op november 30, 2020

Ben jij zwanger? En heb je wel eens over geboortefotografie nagedacht? En wat heb je besloten om te doen?

Ik ben geboortefotograaf
……. en vertel altijd vol passie over mijn werk. Helaas hoor ik dan heel vaak de andere kant van het verhaal en dat maakt mij enorm verdrietig. Vrouwen die nagedacht hebben over geboortefotografie maar toch besloten hebben om het niet te doen, omdat de partner het niet wil, omdat het toch wel erg intiem is, omdat het hun moment moest zijn. En als ze dan mijn voorbeeld boeken zien dan komen de verhalen los, dat ze spijt hebben van hun keuze om niet te kiezen voor een geboortefotograaf.
Gelukkig wordt een geboortefotograaf steeds vaker ingehuurd en is het straks hopelijk net zo gewoon als een fotograaf op een huwelijk. In steeds meer ziekenhuizen zijn geschoolde geboortefotografen welkom, zelf vaak tot op de OK.

Terechte bezwaren?

De bezwaren die ik hoor zijn heel makkelijk te weerleggen,
* mijn partner wil het niet, maar jij gaat een kind baren, als het jou helpt om deze emotionele gebeurtenis een plaats te geven door middel van een geboortereportage en je kan dit sterk genoeg onderbouwen, zal er geen partner zeggen dat hij het niet wil. Doordat ik aanwezig ben kan je partner zich helemaal tot jou richten, hoeft hij niet te denken aan foto’s te maken.
Sharon Leijs geboortefotograaf Rotterdam Hoekschewaard
*omdat het erg intiem is. Dat is het zeker, daarom kom ik van te voren langs voor een kennis makingsgesprek, er moet een klik zijn, jullie moeten je prettig voelen. Ik ben tijdens de bevalling op de achtergrond aanwezig en zal me nergens mee bemoeien. Naast de verloskundige en de verpleegsters zal mijn aanwezigheid bijna niet opvallen.
*Het is jullie moment. Dat is het zeker, en dat zal het ook zeker blijven. En juist door het inhuren van een professioneel geboortefotograaf wordt jullie moment tastbaar. Kunnen jullie het in alle rust nog terug zien en hebben jullie een prachtige professionele reportage. Professioneel bewerkt en niet een paar onderbelichte bewogen foto’s, of net niet scherp.
Sharon Leijs geboortefotograaf Rotterdam hoekschewaard 11

Het is te duur!

Er moet dus een andere reden zijn waarom aanstaande ouders toch niet kiezen voor een geboortefotograaf. En die snap ik wel, een geboortereportage is niet goedkoop, het is een luxe product.
Mijn prijs is echter niet extreem hoog, als geboortefotograaf maak ik heel veel uren voor een geboortereportage, ik sta 24-7 beschikbaar vanaf de 37ste week, een geboorte kan snel gaan, maar bij de meeste geboortes ben ik wel 12 uur aanwezig, daarna ga ik de foto’s selecteren, bewerken en in een slideshow plaatsen. Als jullie genieten van jullie kraamweek en de eerst foto’s ga ik aan de slag om het album te maken, er volgen vaak nog 1 of 2 aanpassingsmomenten en ik kom het album persoonlijk afgeven. Reken daarbij nog het kennismakingsgesprek en zo ben ik al bijna 40 uur aan het werk voor 1 reportage. Daarnaast werk ik met professionele apparatuur en heb ik mijn maandelijkse kosten voor bewerkingssoftware, verzekeringen en heb ik te maken met BTW afdracht. En zo komt mijn prijs tot stand.

Natuurlijk kun je sparen voor een geboortereportage, maar het is ook mogelijk om cadeaubonnen te vragen. Ik heb al cadeaubonnen vanaf €25,00. Leuk om aan je werkgever te vragen, of op je Babyshower te krijgen.

Wat zou jouw antwoord nu zijn als ik je vraag of jij een geboortefotograaf zou inhuren? Laat het me weten, en wie weet heb jij Starks ook een prachtige reportage van de bevalling van jullie kindje. Plan zo snel mogelijk je kennismakingsgesprek in, ik kan maar 2 bevallingen per maand aannemen.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem vrijblijvend
contact op!

Direct contact opnemen

Ik wil je graag leren kennen, laten we een afspraak maken

Contactgegevens

Sharon Leijs Fotografie
Lestevenontraat 5
3291 HJ, Strijen
KvK
76153061
BTW
NL003051647B24